X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser

TESHELL® Vägg

Klimatskärmen i en termiskt isolerad yttervägg utgörs av flera olika klimatskydd. I TESHELL® finns våra mest pålitliga produkter
för både det utvändiga vindskyddsskiktet och det invändiga luft och fukttäthetsskiktet. Fördelarna är en lufttät och fuktskyddad
konstruktion, samt minimerade energiförluster.

Ett urval av produkter inom TESHELL® Vägg

TESHELL
Bjälklagstätning

Bjälklagstätning

Lufttätande skiva som tätar övergång mellan undre och övre plans luft- och ångspärr. Materialet består utav skummad polyeten i flera laminerade skikt. Skivan består av helt slutna och luftfyllda celler med anpassad densitet och monteras enkelt genom att klämmas mellan bjälkarna. Materialet har god funktion när det gäller åldringsbeständighet, termisk isolerförmåga, lufttäthet, diffusionstäta egenskaper, fuktbeständighet samt god elasticitet och formstabilitet.

Till produkt Läs mer
TESHELL
T-Vap Pro

T-Vap Pro

T-Vap Pro är en ångbroms med en variabel diffusionsöppenhet. Produkten är tillverkad av en duk av Polypropen (PP) och Polyeten (PE) som är värme- och UV-beständig. Duken har en flexiblare s.k. funktionsbarriär som följer årstidernas längre intervaller av luftfuktighet och reglerar effektivare flödet av ånga i konstruktionen. Vid högre luftfuktighet sommartid öppnar sig membranet och ökar möjligheten för uttorkning inåt. Vintertid blir effekten den motsatta och membranet sluter sig. Fuktvandring ut i konstruktionen förhindras och därtill skadlig kondensation i de kallare skikten. Med hjälp av ångbromsen skapar du en ökad isoleringsförmåga och möjliggör snabbare uttorkning. En väl fungerande ångbroms skyddar fastigheten och förlänger konstruktionens livslängd avsevärt och gör att du kan hushålla med energi på ett effektivt sätt och samtidigt öka värmeisoleringen då det begränsar mängden konvektion i bakomliggande isolering men ändå har möjlighet att torka ut i båda riktningar.

Till produkt Läs mer
TESHELL
T-Foil Standard Bio

T-Foil Standard Bio

T-Foil Standard BIO är en luft- och ångspärr av alkali- och åldringsbeständig polyeten med hög diffusionstäthet och styrka. Produkten är tillverkad av biobaserad LD-polyeten som framställs av 90% fossilfri och förnybar växtråvara. Växtråvaran binder dessutom koldioxid från luften under växtprocessen. Detta innebär att produktens ”gröna” polyeten bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser jämfört med konventionell polyeten tillverkad av fossila råvaror som olja eller naturgas. En miljöförbättrande produkt från start alltså. Dessutom är folien även helt återvinningsbar i kretsloppet vid monteringsspill samt vid en framtida rivning av byggnaden.

Till produkt Läs mer
TESHELL
T-Flex

T-Flex

T-Flex är en högpresterande originaltejp med lång erfarenhetpå marknaden. Tätningstejpen är diffusionstät och har ett brett användningsområde eftersom den kan användas både inomhus och utomhus. T-Flex har optimerade egenskaper som ger den hög häftförmåga och lång hållbarhet. Tejpen är uppbyggd av en co-polyeten, förstärkt med polyestertrådar samt belagd med ett aggressivt akrylhäftämne. Som häftämnesskydd ligger ett skyddspapper med silikon. Ingående material är gift- och lösningsmedelsfria. Versionen med delad skyddsfolie (slitsad) är optimal vid tejpning i vinklar.

Till produkt Läs mer

Systemlösningar

Inom ramen för TESHELL® jobbar vi kontinuerligt med systematiska tester där målsättningen är att stärka hållbarhet och funktionalitet utifrån tidens utmaningar. För dig som kund innebär det att vi kan erbjuda en extra trygga och starka garantier på de produkter som vi testat tillsammans i en systemlösning och inte bara varje produkt för sig.

TESHELL® GARANTIPROGRAM

För energieffektiva och fuktsäkra hus som står pall över tid.

Du som kund ska kunna känna dig trygg i att vi har gjort vårt jobb med att testa, kvalitetssäkra och utvärdera delarna var för sig och tillsammans i system. Som
ett led i vårt kvalitetstänk har systemlösningen för insida och utsida vägg hårdtestats tillsammans med RISE med goda resultat. Därför ger vi en utökad funktionsgaranti för just väggar. Det innebär att vi garanterar att väggarnas lufttäthet och beständighet är stabil över tid.

Läs mer om TESHELL® Garantiprogram.

TESHELL® 3D-VERKTYG

Testa TESHELL® 3D-verktyg

Med skallösningar från TESHELL bygger du lufttätt, energisnålt, fuktsäkert och långsiktigt. I 3D-verktyget får du hjälp med processen att hitta rätt lösning för ett pålitligt och grundligt testat klimatskal.

 

Testa 3D-verktyget

Kontakta våra säljare så berättar de gärna mer om TESHELL®

Johan Svedin

Johan Svedin
Rådgivande säljare norr
0383-599 62
Skicka e-post

Emelie Fjällhage
Rådgivande säljare
0383-599 06
Skicka e-post

Christer Edholm

Christer Edholm
Key Account Manager
0383-599 50
Skicka e-post

Gabriella Claesson

Gabriella Claesson
Key Account Manager
0383-599 66
Skicka e-post

Lär dig mer om TESHELL®