X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser
2024 / 04 / 23

T-Roof YEM 1000 - vår första underlagsduk för svetsade tätskikt

Ny, lättare och smidigare. Så kan man sammanfatta T-Roof YEM 1000. Vår första underlagsduk som är specifikt anpassad för svetsade tätskikt. Tack vare den lätta vikten och möjligheten att klamras fast kommer den här produkten att underlätta och förkorta arbetstiden för alla som arbetar med svetsade tätskikt.

T-Roof YEM 1000 - vår första underlagsduk för svetsade tätskikt

Vid montering av svetsade tätskikt har det tidigare behövts en kraftigare underlagspapp som värmeskydd och på träunderlag. Tack vare materialets kvalitet i T-Roof YEM 1000 räcker det med en tjocklek på endast 1 mm för att vara tillräcklig skyddande och uppfylla alla krav som underlag vid svetsade tätskikt på träunderlag.

Detta innebär en lättare och smidigare hantering för den som ska genomföra arbetet. Dessutom ger varje rulle nästan dubbel så många kvadratmeter täckande yta än tidigare.

 

Underlagsduken har en fullgod kvalitet för att alternativt kunna klamras fast istället för traditionell spikning vilket snabbar upp arbetet väsentligt.

Som underlagsduk har denna produkt också stark och bra klisterkant för optimal användning vid dold infästning.   

 

T-Roof YEM 1000  uppfyller alla krav enligt AMA Hus

AMA Hus från Svensk Byggtjänst är ett referensverk när du ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar och här hittar du alla rekommendationer för ditt byggprojekt.

T-Roof YEM 1000 är en av få produkter på marknaden som klarar de specifika krav som ställs när du ska lägga en underlagsduk under svetsade tätskikt på träunderlag enligt AMA Hus.  Enligt kraven rekommendationerna måste materialet vara värmebeständigt och dimensionsstabilt vid hetluftsmontage av tätskiktet. 

 

Beskrivning av montering av T-Roof Yem 1000

Beskrivning av montering av T-Roof Yem 1000

Enkel och smidigt att montera

Här ser du en beskrivning av underlagsdukens placering och överlapp. Våderna läggs från höger till vänster och läggs enklast nedifrån och upp. Mellan underlagsduken och plåten läggs en skyddande remsa av YEP 2500 för att förhindra att fukten tar sig in.

Här hittar du en komplett monteringsanvisning.

Vill du veta mer om T-Roof YEM 1000?

T-Roof YEM 1000 är konstruerad med en mineralfiltstomme belagd med SBS-bitumen och flamhämmad polypropenfilt, med klisterkanter av bitumen och skyddsfolie som avlägsnas vid skarvning och montering. Dess UV-skydd ger lång hållbarhet i upp till 3 månader, vilket gör den till ett pålitligt val för byggprojektets olika faser. Strukturen hos T-Roof YEM 1000 är noggrant utformad och gör den till en perfekt kombination tillsammans med svetsade tätskikt och garanterar därmed kvalitet och långsiktig hållbarhet för byggnadens takkonstruktion. Dess lätta vikt bidrar även till en säkrare arbetsmiljö och minskar klimatpåverkan. Denna produkt ingår i TESHELL® och omfattas av vårt garantiprogram.

 

 

- Vår första underlagsduk som kan användas till svetsade tätskikt
- Ner till 1,5° (ca 1:40) taklutning
- UV-skyddad upp till 3 månader
- Lätt vikt, vilket medför mindre klimatpåverkan och bättre arbetsmiljö

Läs mer om produkten här:
T-Roof YEM 1000