X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser
2023 / 12 / 05

Produktguide för tätning av fönster och dörrar

En betydande del av luftläckaget, närmare bestämt 30 procent, tränger in genom fönster och dörrar. Genom att korrekt täta dessa öppningar kan du undvika luftläckage och samtidigt spara både tid och pengar genom minskad energiförbrukning samt minskat underhåll. I TECCAs produktguide får du fördjupad insikt i hur du bäst tätar fönster och dörrar. Vi utgår ifrån tre olika tätningsmetoder och presenterar de produkter som vi rekommenderar för att uppnå optimala resultat.

Vi hjälper dig att hitta rätt lösning vid tätning av fönster och dörrar

 

När du påbörjar installationen av fönster eller dörrar är det avgörande att inleda processen med en sekundärtätning i botten av installationsöppningen, oavsett vilken metod du väljer. Sekundärtätningens roll är att säkerställa ett effektivt fuktskydd mot stommen, särskilt vid potentiell inträngning av vatten genom fönster och dörrar.

 

Steg 1 - Sekundärtätning

Sekundärtätningen utgörs av den flexibla och elastiska tätningstejpen Flexseal-T som fäster på betong, trä, stål, vindskyddsväv eller boarder. 

Steg 2 - Välj metod för tätning av fönster och dörrar

  1. T-Expand Standard eller T-Expand Pro
  2. Mineralullsdrev
  3. Airtight-T
  4. T-Flex 
  5. T-Flex Outdoor
  6. Flexseal-T

För ytterligare information om de olika metoderna för fönster- och dörrtätning, samt för att fördjupa dig i våra rekommenderade produkter, besök vår produktguide. Där hittar du utförlig information  som hjälper dig att optimera tätningen och säkra din byggnation mot luftläckage och fuktintrång. 

 


Hur mycket material går det åt?

I vårt beräkningsverktyg kan du lätt beräkna hur mycket material det går åt för de olika metoderna.

 


 

Airtight-T - en diffusionsöppen byggtejp som tätar och fäster på många olika underlag

Airtight-T är en diffusionsöppen byggtejp med material motsvarande en vindskyddsduk. Användningsområdet är brett eftersom tejpen har god fästförmåga på på många olika material. Detta gör den exempelvis lämplig att använda som skydd på bakomliggande fasad- eller stomdetaljer. De tejpade detaljerna blir både åldringsbeständiga och täta.

- Klister som fungerar även i låga temperaturer
- Diffusionsöppen och vattentät

- Tejpen är UV-beständig under byggtiden
- Delad skyddsfolie förenklar montage
- God häftförmåga på många stom- och boardmaterial, samt vindskyddsdukar
- Beständighet även på alkaliska underlag som betong och puts

Läs mer om produkten här:
Airtight T