X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser

TECCA PRESENTERAR FORMPLATE

Ett mer hållbart sätt att gjuta betong​fundament

Traditionellt sett har betonggjutning alltid gjorts med armeringskorgar klädda med trä, metall eller fossilbaserad kanalplast. Oerhörda mängder icke nedbrytbart material lämnas kvar i marken till nästkommande generationer att ta hand om istället för att använda en mer hållbar lösning. Endast 0,8 procent av all plast i byggbranschen återvinns. 

Vi vill vara med och sätta standarden för ett nytt sätt att tänka.

Gjutning enligt TECCA

FormPlate är helt enkelt wellpapp.

Ett billigt, hållbart, lätt alternativ till andra material att klä in armeringskorgar med. Eller helt enkelt är det inte. Wellpappen är speciellt framtagen för att klara de krav som ställs vid gjutning av betong, både när det gäller att klara belastning, tåla fukt och samtidigt vara enkel för gjutaren att arbeta med. 

Låt oss ta reda på mer om alla fördelar

Är du redo att förändra branschen?

Vi vill gärna berätta mer om vilka fördelar det finns med FormPlate och hur det kan hjälpa dig.

Prata med en av våra säljare  Gå till produktsidan

Fördelar för dig som är..

Inköpare
 • Hållbarhet: Tillverkad av biobaserat material och innehållande minst 50% återvunnet material, passar FormPlate väl med större byggbolags hållbarhetsstrategier och värderingar.

 • Kostnadseffektivitet: Med FormPlate kan inköpare uppleva betydande kostnadsbesparingar jämfört med traditionella gjutningsmetoder, vilket bidrar till att optimera projektbudgetar och förbättra lönsamheten.


 • Användarvänlighet: FormPlate erbjuder enkel montering och måttanpassning, vilket sparar tid och ökar produktiviteten på byggarbetsplatsen. Dess flexibilitet gör det också enkelt att anpassa efter olika projektbehov.

 • Miljövänlig: Med sin biobaserade och återvunna konstruktion minskar FormPlate miljöpåverkan och främjar hållbart byggande, vilket kan vara en viktig faktor för många stora byggbolag med fokus på miljöansvar.


 • Pålitlighet: Som en produkt från TECCA, en pålitlig och välrenommerad leverantör inom byggbranschen, kan inköpare lita på att FormPlate levererar pålitliga och högkvalitativa resultat för deras byggprojekt.


 • Leverantörsansvar: Som en produkt från TECCA, en pålitlig leverantör inom byggbranschen, kan inköpare lita på att FormPlate uppfyller högsta standarder för kvalitet och pålitlighet. och kan vara säkra på att de investerar i en produkt som lever upp till deras krav och förväntningar.
Hållbarhetsansvarig
 • Biobaserat material: FormPlate tillverkas av biobaserat material och innehåller minst 50% återvunnet material, vilket minskar miljöpåverkan och främjar hållbart byggande.


 • Låg klimatpåverkan: Genom att välja FormPlate kan hållbarhetsansvariga minska byggprojektets klimatpåverkan tack vare produktens biobaserade natur och användning av återvunnet material.


 • Nedbrytbarhet: FormPlate är biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det kan brytas ner naturligt över tiden och minska behovet av avfallshantering efter gjutning.

 • Kostnadseffektivitet: För hållbarhetsansvariga som också ansvarar för projektbudgetar, erbjuder FormPlate kostnadseffektiva lösningar genom sina låga produktionskostnader och potentiella besparingar på transport och avfallshantering.

 • Stöd för hållbarhetsmål: Genom att välja FormPlate kan hållbarhetsansvariga bidra till att uppnå företagets eller projektets hållbarhetsmål genom att välja en miljövänlig och hållbar gjutningslösning för betongfundament.
Gjutare
 • Enkel hantering: FormPlate erbjuder enkel hantering på arbetsplatsen tack vare sin lätta vikt och användarvänliga design, vilket gör det enkelt för gjutare att arbeta med och hantera.


 • Flexibel måttanpassning: FormPlate kan enkelt skäras eller vikas till önskad storlek och form, vilket ger gjutare flexibilitet att anpassa produkten efter olika projektbehov och krav.


 • Snabb montering: Med snabb montering och enkel installationsprocess kan gjutare spara tid och öka produktiviteten på byggarbetsplatsen, vilket är särskilt viktigt för projekt med strama tidsramar.


 • Tidsbesparande: FormPlate erbjuder en effektiv gjutningsprocess som sparar tid för gjutare genom sin enkla montering, måttanpassning och lätt avlägsnande efter gjutning.

 • Robust konstruktion: Trots sin lätta vikt erbjuder FormPlate en robust konstruktion som säkerställer stabilitet och hållbarhet under gjutningsprocessen, vilket ger gjutare förtroende för produktens prestanda och tillförlitlighet.

Malin Weinö

Från idé till verklighet

Malin Weinö är inte bara en erfaren platschef utan även en innovatör inom byggbranschen. Med 25 års erfarenhet och en bakgrund som ingenjör har hon sett utmaningarna och behoven inom branschen på nära håll. Själva idén till FormPlate kom sig av att Malin under ett byggprojekt hade uppgiften att röra sig inne i en lagerlokal och där hon fick syn på en hög med wellpapp. Genom att observera högen närmare och vara nyfiken på materialet insåg Malin potentialen i att skapa gjutformar av wellpapp i stället för traditionell kanalplast och det var här som idén till FormPlate började ta form.

"Ja, det började med att jag såg wellpapp ligga i en lokal och insåg att det hade egenskaper som liknade kanalplast. Jag tog med en bit till Dick Lindh, processingenjör på DS Smith, och frågade om det var möjligt att skapa något liknande. Det visade sig att wellpappen hade fördelar som vi inte hade förväntat oss", berättar Malin.

Utbudet av wellpapp i olika konstruktioner och hållbarhet var överraskande brett, ett material som var nytt och spännande tyckte Malin. Experimentet tog fart med tester av olika typer av wellpapp som veks i varierade former och storlekar för att få fram ett lyckat gjutningsfundament. Malin förstod snabbt att FormPlate, som produkten kom att heta, erbjöd en rad fördelar för byggbranschen. Wellpappen var väldigt lätt att arbeta med och skulle därför komma att betyda att gjutningssprocessen skulle ta kortare tid vid byggprojekt och därmed minska kostnaderna för företagen.

Malin ser en stor potential för FormPlate att förändra framtiden för byggbranschen. "Med ökad fokus på miljö och hållbarhet tror jag att FormPlate kommer att bli alltmer efterfrågat. Dess fördelar, både ekonomiskt och miljömässigt, gör det till en attraktiv lösning för framtida byggprojekt", berättar hon.

Mottagandet från användare och branschkollegor har varit positivt, men Malin betonar vikten av att sprida kunskap och få de som arbetar med själva gjutningen engagerad för att säkerställa en bredare användning av produkten. För att lyckas på marknaden tror hon att det krävs en ökad medvetenhet och en tydligare närvaro inom branschmedia och fackliga organisationer.

I slutändan är FormPlate inte bara en produkt, utan en symbol för innovation och hållbarhet inom byggbranschen.

FormPlate i verkligheten

Här ser du exempel från ett tidigare byggprojekt där FormPlate används. 

Vi svarar på dina frågor

Här är våra medarbetare som kan hjälpa dig vidare. Kontakta oss gärna!

Fredrik Garp

Fredrik Garp

Commercial Manager
0383-599 36
Skicka e-post
Viktor Arvidsson

Viktor Arvidsson

Key Account Manager
0383-599 12
Skicka e-post
Gabriella Claesson

Gabriella Claesson

Key Account Manager
0383-599 66
Skicka e-post