X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser

Täta med drevband

Är det dags att byta fönster? Vi utmanar gamla traditionella metoder med moderna och framförallt bättre alternativ. Genom att täta med expanderande drevband får du märkbart bättre resultat.

 

Visste du att fönster och dörrar står för cirka 30% av allt fukt och luft-läckage som uppstår i ytterkonstruktionen? Det är förstås ett problem - och det uppstår även du har lagt massa pengar på riktigt bra 3-glasfönster. Om isoleringen inte är noggrant gjort kommer huset inte klara kraven på mängden energi som får läcka ut.

Därför är det extra viktigt att täta och dreva riktigt bra när du monterar fönster och dörrar. På så sätt undviker du värmeförlust och hindrar fukt från att krypa ut i konstruktionen. Det finns två metoder för drevning och tätning; en allt-i-ett-lösning med expanderade drevband och en traditionell mineralullsdrevning med tejp. 

Expanderande drevband av PUR (Polyuretan) är främst till för fogning och tätning vid nyinstallation av fönster och dörrar, framförallt i isolerade konstruktioner. Den moderna metoden har många fördelar och ses ofta som ett miljövänligt alternativ då energiförbrukningen i konstruktionen minskar märkbart.

Dessutom monteras den enkelt i åtta smidiga steg, enligt monteringsanvisning med självhäftande tejp runt karmen på fönster och dörr. Efter fixering av karm i parti, vägg eller tak självexpanderar drevbandet så att fogen helt försluts och tätas.

3 fördelar med att täta med expanderande drevband

T-Drev Premium

T-Drev Premium är en högkvalitativ premiumprodukt från TECCA och finns i måtten 54 mm och 74 mm.

Expanderande drevband av PUR (Polyuretan) för fogning och tätning vid nyinstallation av fönster och dörrar ger fogen diffusionstät insida, diffusionsöppen utsida, vattentät utsida, absolut lufttäthet, god termisk isolerförmåga och ljudisolering.

Mer information om våra produkter hittar du här.

 

Testa 3D-verktyget

T-Drev Premium ingår i TESHELL. Med skallösningar från TESHELL bygger du lufttätt, energisnålt, fuktsäkert och långsiktigt. Testa 3D-verktyget och få hjälp med processen att hitta rätt lösning för ett pålitligt och grundligt testat klimatskal.

Till 3D-verktyget

Hitta din lokala återförsäljare

Vill du köpa T-Drev Premium kan du kontakta eller besöka våra återförsäljare, som finns över hela Sverige.

Hitta återförsäljare

Hur mycket går det åt?

30 % av allt luftläckage kommer via fönster och dörrar. Korrekt tätning förhindrar det. Effektivt tätad anslutning mellan fönster/dörr och vägg kan minska energianvändningen radikalt.

Ta hjälp av vår guide