X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser

4 vanliga misstag när du köper byggtejp

Att tejpa är inte alltid lika självklart enkelt som det låter. Utöver att det finns en uppsjö av olika sorter och modeller, finns också en del fallgropar att akta sig för. Här listar vi fyra vanliga misstag som sker när man köper byggtejp. 

1. Akta dig för att gå i fällan med billig tejp
Att välja en billig tejp framför en riktigt bra är ett vanligt misstag som ofta gör att det blir dyrare i längden. Du får vad du betalar för, även när det gäller tejp, så är du ute efter ett riktigt kvalitetsbygge är tejpen inget du ska snåla in på. Bra tejp är dessutom ofta enklare att arbeta med. 

 

2. Kom ihåg att tänka långsiktigt
Det är lätt att bara fokusera på stunden och glömma hur tejpen åldras över tid. Dag 1 är nästan alla tejper lika bra, men efter 10 år i husväggen skiljer sig kvalitén avsevärt. Vet du att tejpen ska sitta länge kan det vara bra att välja en kvalitetsvaliderad tejp med garanti på minst 25 år.

 

3. Missa inte den viktiga funktionsgarantin
Det finns faktiskt tejp som är så bra att den håller i minst 50 år. I kombination med andra högkvalitativa material kan du få en 30-årig systemgaranti (som t ex i TESHELL-systemet) på hela väggen.

 

4. Välj din tejpstorlek med omsorg
Beroende på var du ska använda tejpen krävs olika storlekar och egenskaper. För fönstertejpning, till exempel, är det viktigt att använda en 60mm-tejp med slits för att få en smidig upplevelse. Andra saker att ta hänsyn till är om tejpen kommer att exponeras för väder eller solljus. Då är det viktigt att välja en tejp med hög UV-beständighet.