X
Min meny
Ändra dina uppgifter

Leveransadresser

På väg mot ett fossilfritt klimatskal

En resa. Det är vad vi ser framför oss när vi tänker på hållbarhet. Och vi är inte ensamma på vägen. Här har nog de flesta av oss färdats ett tag. Vi har kommit olika långt, och kanske har vi olika målbilder. Men slutdestinationen är ändå densamma, en hållbar värld för oss själva och för kommande generationer.

Omfattande och trovärdiga rapporter* visar tydligt vad som kommer hända om vi inte tillsammans ställer om. Vi måste hitta nya sätt att producera och konsumera. Sätta hållbarhet högst på prioriteringslistan och skapa förändring tillsammans.

Sedan ett tag tillbaka arbetar vi med ett projekt som vi kallar Fossilfritt Klimatskal. Projektnamnet visar på en hög ambition, ett mål som ibland kan kännas avlägset, men som vi inte är villiga att kompromissa med.

100% fossilfria produkter, avseende både innehåll, produktion och transport är det vi strävar efter.

Det är dit vi måste nå i slutändan. Vägen bjuder dock på en del överraskningar. Nerförsbackar och raksträckor är härligt, men ibland tvingas vi hoppa av och leda cykeln förbi hinder på vägen eller uppför branta backar. Det kan vara frustrerande att inte alltid kunna hålla önskad fart, men vi fortsätter framåt. Vi når våra olika delmål längs vägen och vi vill dela med oss av vår resa.

*T.ex. senaste rapporten från IPCC, FN:s organ för analys av forskning kopplad till klimatförändringar.

 

 

”I leverantörssamtal kring strategiska inköp har vi alltid stort fokus på hållbarhet. Det gör att våra leverantörer är väl medvetna om våra ambitioner i dessa frågor, vilket driver utveckling i vårt samarbete för att nå uppsatta mål.”

Mari Wirebrand, Strategisk inköpare

Produkter för ett fossilfritt klimatskal

Idag har vi tre produkter där vi har kommit en bra bit på vägen. Det är produkter för användning i husets klimatskärm, samtliga med minst 90% biobaserat innehåll. T-Foil Standard BIO med plast tillverkad av sockerrör, och AirGap Eaves och AirGap Extend, tillverkade av en blandning av ny och återvunnen cellulosa.

Med dessa tre produkter är vår förflyttning mot ett fossilfritt klimatskal påbörjad, och vi fortsätter framåt med oförminskad energi. Följ vår resa här på teccaworld.com och i våra sociala medier: Facebook, Instagram och LinkedIn.

TESHELL
T-Foil Standard Bio

T-Foil Standard Bio

T-Foil Standard BIO är en luft- och ångspärr av alkali- och åldringsbeständig polyeten med hög diffusionstäthet och styrka. Produkten är tillverkad av biobaserad LD-polyeten som framställs av 90% fossilfri och förnybar växtråvara.

Till produkt Läs mer
TESHELL
AirGap Extend

AirGap Extend

Fuktskyddande luftspaltsskiva av specialwell med vindskyddande egenskaper för isolering i takkonstruktioner. Skivan är diffusionsöppen, fuktavstötande och försedd med distanser som säkerställer ventilationsspalten vid parallelltak eller kallvind.

Till produkt Läs mer
TESHELL
AirGap Eaves

AirGap Eaves

Fuktskyddande vindavledare av specialwell med vindskyddande egenskaper för isolering i takfoten. Skivan är diffusionsöppen, fuktavstötande och försedd med distanser som säkerställer ventilationsspalten och ventilationen vid takfoten.

Till produkt Läs mer